Tillbaka till Athletic Blog

Svensk draftsucce

För er som inte har läst så har hela 28 svenska spelare blivit tingade av NHL-lag förra helgen. Detta är den bästa NHL-draften genom tiderna för svenskt vidkommande. Inte nog med att det var 28 svenska spelare som uttogs, tre av de sex första spelarna att bli valda var svenskar.

 
 
Den första svensken att bli tingad var Gabriel Landeskog, vald av Colorado Avalanche. Landeskog som valde vägen via de kanadensiska ligorna har tillbringat de sista två åren i den kanadensiska juniorligan OHL, till skillnad från Adam Larsson som blev vald som nummer fyra av New Jersey Devils. Larsson valde istället vägen via juniorspel i Skellefteå AIK för att sedan som 16-åring göra elitseriedebut. Där har han de två senaste åren spelat för just Skellefteå AIK. 
 
 
Spelaren som gick som nummer sex var Mika Zibanejad, som började säsongen i Djurgårdens J – 20 lag för att efter halva säsongen flyttas upp till A-laget och spela till sig en ordinarie tröja. Detta gjorde ett stort intryck på NHL-scouterna och Zibanejad blev på så vis vald som sjätte spelare. 
 
 
Denna draft visar på att återväxten ser mycket ljus ut för svensk ishockey – och det verkar inte som att det kommer bli sämre med tanke på de årgångar som kommer de närmsta åren!
 
 

IdrottsBudet

 
Även Athletic Work kan stolt presentera ett nytt stjärnskott i sin lineup då vi nu har inlett ett samarbete med IdrottsBudet – transportfirman som alltid kommer först i mål!
 
 
IdrottsBudets affärsidé är att erbjuda en bud- och transporttjänst av högsta servicenivå samtidigt som de erbjuder idrottsutövare en anpassad och stimulerande sysselsättning. Genom att se varje uppdrag som en ny utmaning levererar de med målmedvetenhet och precision – en uppgift skräddarsydd för prestationsorienterade personer med idrottstänk i bagaget! 
 
 
Är du sugen på att bli en del av deras dream team? Registrera ditt CV här på hemsidan nu! Man gör inga mål från avbytarbåset.